mariu_sz, do nie dawna jak ktoś mówił że ma biało-czarny telewizor to wszyscy mówili że "biały i czarny to nie kolor " a teraz biały i czarny rządzi :diabelski_usmiech
[O1] Octavia zwiedziła pobocze... co z samochodem zastępczym
Zwiń
X
-
[O1] Octavia zwiedziła pobocze... co z samochodem zastępczym
Witajcie,
Octavia nagle zaczęła mi tańczyć na drodze i skończyło się w rowie... silnik nadal pracował, airbag nie wystrzelił, została wyciągnięta dość sprawnie i raczej bez powodowania dodatkowych uszkodzeń. Na lawecie pojechała zwiedzać najbliższe ASO (w Bielski Podlaskim)
Samochód jest ubezpieczony w Generali - ubezpieczenie zostało zawarte w salonie.
Samochód został zakupiony do prowadzenia działalności gospodarczej, choć nie miał kratki.
Jeżeli dobrze rozumiem to samochód zastępczy daje mi ASO, ubezpieczyciel pokrywa koszt jego wypożyczenia, oczywiście bez kosztów eksploatacyjnych.
Czy tak jest w momencie, kiedy nie ma drugiej strony zdarzenia?
Koś już przerabiał taką sytuację?
-
-
ASO może dać Ci samochód zastępczy bez patrzenia na ubezpieczalnie.
Ja lakierowałem bok z AC bo mi ktoś porysował kluczem to dostałem z ASO Zalewscy zastępczego Puga 206:P Ale to było na ich koszt i ich auto, ja musiałem tylko oddać samochód z taka ilością paliwa z jaką dostałem... ubezpieczalnia nic tutaj nie pokrywała.
Więc nawet jakbym robił u nich na własny koszt to bym dostał samochód zastępczy... Zresztą nie wyobrażam Sobie by zostawić samochód w warsztacie w Jankach a potem wracać do Wawy z buta :P
Natomiast jak ASO nie daje samochodu a robimy z AC to można w niektórych przypadkach wypożyczyć auto z wypożyczalni lub tez dostać auto zastępcze od ubezpieczyciela.
Ale w powyższym wypadku dużo zależy od ubezpieczyciela i wykupionego pakietu.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lonerrsamuraj, jeżeli chodzi o Generali to samochód zastępczy masz gwarantowany przy opcji LUX ( najdroższej ) w opcji Komfort tego nie ma, zobacz polisę jaką masz opcję, a ASO może dać samochód ale nie musi chyba, że tak masz w umowie lub sami się zdeklarowali.
Oczywiście jest to auto albo z floty ich albo z wypożyczalni ewentualnie ASO jak się dogadają.
Ale część ASO daje auto za free.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez locaj85jezeli masz gwarancje dozywotniej mobilnosci SAP to skoda Ci da
Komentarz
-
Komentarz